Fien Peperstraete 

Integratief Therapeut i.o. (sessies online)

Gesprekstherapie en lichaamsgerichte therapie als ondersteuning bij lichamelijke ziekte

Zo nu en dan bevindt een mens zich in een uitdagende fase van het leven en is het nodig om zichzelf even centraal te stellen.. De School of Life heeft immers vele uitdagingen voor ons in petto! Bevind jij je nu ook in een uitdagende fase in jouw leven?
Dan ben je heel welkom in mijn virtuele therapiepraktijk voor online psychotherapie .

Je kan bij mij terecht voor allerhande psychische klachten, al dan niet gepaard gaande met lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld:

-burn-out/bore-out
-depressie
-angsten
-levensvragen, keuzestress
-weinig zelfvertrouwen
-gesprekstherapie tijdens oncologische behandelingen
-re-integratie na ziekte
-relationele moeilijkheden
-relatietherapie
– … 

Als integratief therapeut maak ik gebruik van verschillende benaderingen en technieken om aan je specifieke behoeften en vragen te voldoen. Ik beperk me dus niet tot één therapeutische stroming, maar integreer verschillende elementen uit meerdere stromingen en methodes om zo een meer holistische aanpak te bieden. We werken voornamelijk via gesprek en oefeningen. 

Daarnaast betekent een holistische aanpak voor mij ook de interactie tussen lichaam en geest. Fysieke klachten worden steeds mee genomen in het verhaal en ik help zoeken naar de juiste methodes die werken voor jou. 

Kortom, ik wil je graag begeleiden op je emotionele reis en getuige zijn van de transformaties die je doormaakt. Welkom!

Is online therapie iets voor jou?

Online therapie biedt heel wat voordelen. Zo kan therapie gemakkelijk in je drukke schema worden ingepland. Je kan bovendien genieten van het comfort van je eigen ruimte wat de drempel om over je problemen te praten kan verlagen. Ook kan je van overal aansluiten. Ideaal dus als je afgelegen woont, in het buitenland verblijft, verplaatsingsproblemen hebt of als  je gewoon de reistijd wil vermijden. Online psychotherapie is zeker ook een oplossing voor mensen met angstklachten of een chronische ziekte. 

 Specifiek voor (ex)kankerpatiënten:

Diverse aanleidingen zorgden ervoor dat ik (ex)kankerpatiënten een warm hart toe draag. Kanker plaatst je in een rollercoaster waardoor je even de grip op het leven kwijt bent. De onzekerheid en angst die de ziekte met zich meebrengt, het traject op zich, de afhankelijkheid van de artsen, … doen heel wat met een mens!
Na de behandeling volgt dan vaak een moeilijke periode. Je wil doorgaan met je leven zoals voorheen. Hoewel je omgeving dit van je verwacht, blijkt het vaak niet zo gemakkelijk om je oude leven weer op te nemen. Er kunnen lichamelijke veranderingen zijn, veranderingen op werkgebied of in je relatie. Misschien is je visie op het leven helemaal veranderd of heb je angst voor terugval?
Ook jou verwelkom ik heel graag in mijn online praktijk. 

Jouw investering:

  • 60€ /uur 
  • Uit respect voor mijn tijd en dat van andere cliënten vragen we bij een annulatie binnen de 24u een volledige vergoeding.
  • Wil je graag meer info over mij? Check via de knop ‘Ons team’.

 

© 2023 Practice the Inside - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid