In deze retreat gaan we werken met verdriet. Ieder van ons heeft te maken met rauwe emoties, gevoelens van verdriet, pijn, verlies, teleurstelling en onmacht.

In deze groepsreis durven we samen kwetsbaar zijn en actief te rouwen. Vroeger kwamen dorpen samen om bij elkaar te zijn, verdriet te delen, symbolisch te werken om afscheid te nemen en gemis een plek te geven. Doorheen de jaren, de toenemende drukte en veelheid aan activiteiten zijn mensen dit belangrijk samenzijn verloren. In deze themareis geven we opnieuw aandacht aan pijn en verlies om oude en hedendaagse pijnen te helen. We begeleiden vijf dagen in het omgaan met jouw verdriet, om zo beter te begrijpen wat je voelt en te leren hoe je zelf kan werken met jouw verlies. Binnen deze retreat leer je de meerwaarde en kracht van het rouwen in groep ervaren, deze laat je kennismaken met een unieke verbinding dat je altijd zal bijblijven. Verwarm je hart doorheen je pijn en kom verlicht terug van deze reis.

Als je terugkomt van deze reis zal je…

 • Een gevoel van gemeenschap gevonden hebben bij jouw medereizigers.
 • Jouw gevoelens op een dieper niveau kunnen verkennen en verwerken.
 • Een gevoel van sereniteit, rust en heling ervaart hebben.
 • Tijd en ruimte kunnen genomen hebben, jouw zelfzorg.
 • Beter kunnen omgaan met jouw verdriet.

In dit weekend mag je een lach en een traan verwachten. Waarin tijd en ruimte is voor elk verhaal.

In onze Practice The Inside themareis komen we samen met een select groepje in de rustige Ardennen. We beschikken over een mooi huis met tuin en een zalig uitzicht.  Ideaal om te onthaasten van je gedachten, te wandelen in de natuur en ongedwongen gezellig samen te zijn.

Meest gestelde vragen over deze themareis

 • Wat moet je zeker niet doen bij verliesverwerking?
  Bij verliesverwerking is het belangrijk om te vermijden: jezelf te isoleren, emoties weg te stoppen, te proberen de pijn te negeren, overhaaste beslissingen te nemen, jezelf de schuld te geven of anderen de schuld te geven, en jezelf een tijdschema op te leggen voor het rouwproces.

 

 • Hoe lang duurt rouw?
  De duur van rouw is verschillend voor iedereen en kan variëren afhankelijk van de persoon, de relatie met de overledene en andere factoren. Rouw is een individueel proces en er staat geen vastgestelde tijdslimiet op. Het kan maanden tot jaren duren voordat iemand zich geleidelijk aan aangepast en verdergaat met het leven, terwijl anderen mogelijk een langere tijd nodig hebben. Het is belangrijk om jezelf de ruimte te geven en geduldig te zijn tijdens het rouwproces.

 

 • Hoe ga je om met het verlies van een dierbare?
  Het omgaan met het verlies van een dierbare is een persoonlijk proces, maar enkele nuttige benaderingen zijn: het toestaan van emoties, het zoeken van steun bij anderen, het nemen van de tijd om te rouwen, het creëren van rituelen en het vinden van gezonde manieren om het verlies te herdenken.

Wil je je graag inschrijven voor deze rouwreis? Of heb je een vraag? Wij horen graag van je.

© 2023 Practice the Inside - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid