Leer je eigen leven leiden! Groepscoaching te Gent om gedrag te veranderen en eigen dromen waar te maken.

Welkom bij ons Droomtraject! In dit traject hebben we een schat aan inzichten, methodieken en oefeningen verzameld uit de rijke wereld van coaching en therapie, geïnspireerd door enkele van de meest invloedrijke auteurs en denkers op dit gebied.

Tony Robbins: We starten met de kracht van positieve verandering, geïnspireerd door Tony Robbins. Zijn benadering van persoonlijke groei en transformatie vormt de basis van ons traject. We leren hoe we onze emoties, gedachten en acties kunnen sturen om ons leven te verbeteren.

Deepak Chopra: Diepgaande meditatie en mindfulness, geïnspireerd door Deepak Chopra, helpen ons om innerlijke rust en balans te vinden. Dit stelt ons in staat om bewust te leven en de connectie tussen lichaam en geest te begrijpen.

Rajshree Patel: Rajshree Patel leert ons de kunst van meditatie en het beheersen van de geest. We ontdekken hoe we onze aandacht kunnen richten en innerlijke vrede kunnen bereiken, zelfs in uitdagende situaties.

Michael Pilarzyck: Michael Pilarzyck inspireert ons om onze doelen te stellen en te realiseren. We leren technieken voor zelfmotivatie en het creëren van een positieve mindset voor succes en groei.

Eckhart Tolle: We verkennen het hier-en-nu bewustzijn geïnspireerd door Eckhart Tolle. Dit helpt ons om los te komen van negatieve gedachten en stress, en te leven in het moment.

Esther Perel: Relatievaardigheden zijn essentieel voor een mooi leven. Esther Perel’s inzichten in emotionele verbinding en intimiteit helpen ons om gezonde relaties te cultiveren.

Marschall Rosenberg: We integreren principes van geweldloze communicatie om empathie, begrip en effectieve communicatie te bevorderen. We zoeken naar onze eigen behoeften en effectieve strategieën.

Peter Levine en Pat Ogden: Lichaamsgerichte therapieën van Peter Levine en Pat Ogden helpen ons om trauma te begrijpen en te genezen, en om in contact te komen met ons lichaam om emotioneel welzijn te bevorderen en nodige blokkades op te heffen.

Dan Siegel: We omarmen de neurowetenschap van Dan Siegel om te begrijpen hoe onze hersenen werken en hoe we emotionele intelligentie kunnen ontwikkelen.

Daarnaast putten we inspiratie uit verschillende therapeutische benaderingen, waaronder:

  • ACT-therapie: We leren acceptatie van onszelf en nemen actie richting onze waarden.
  • NLP: We verkennen de kracht van taal en denkpatronen om gedragsverandering te bevorderen.
  • Systeemtherapie: We begrijpen hoe onze relaties en omgeving ons beïnvloeden.
  • Creatieve therapie: We gebruiken creatieve expressie als een manier om emoties te uiten en ons innerlijke zelf te ontdekken.
  • Lichaamsgerichte therapie: We werken met ons lichaam om stress te verminderen en emotioneel welzijn te bevorderen.

En tot slot, maken we gebruik van de kracht van visualisatie en manifesteren, maar wel op een stevig gefundeerde manier, zodat onze dromen en doelen realiteit kunnen worden. No imagine, no become.

Ons Droomtraject is een holistische benadering om zoveel mogelijk je eigen droomleven te bereiken door het combineren van de wijsheid van bovenstaand visionaire auteurs en therapeutische benaderingen. We nodigen je uit om de reis met ons te beginnen en je eigen pad naar vervulling en geluk te creëren.

We kijken er naar uit je te ontmoeten op onze infosessie, 

Tot dan, 

Johanna & Katrien

Meer weten? Ontdek wat ons Droomtraject zo uniek maakt? 

Ons Droomtraject is een bijzondere en effectieve benadering van coaching en persoonlijke groei die zich onderscheidt door onze unieke aanpak zijnde, Therapeutische coaching in duo. Deze methode stelt ons in staat om een groter draagvlak te creëren, dieper tot de kern van jouw vraagstukken te komen en jou te laten profiteren van de gecombineerde expertise van twee erkende professionele therapeut coaches.

Therapeutische coaching in Duo:  Wij zijn speciaal opgeleid en gecertificeerd als coach en therapeut, en brengen elk onze eigen unieke inzichten en stijlen in. Onze manier van samenwerken en inspelen op elkaar zorgt voor een breed scala aan perspectieven en benaderingen, wat leidt tot een dieper begrip en effectievere resultaten. 

Groter Draagvlak: Het werken met twee coaches betekent dat je een groter draagvlak zal ervaren om je gedachten, gevoelens en uitdagingen te delen. Dit creëert een veilige en ondersteunende omgeving waarin je je gehoord en begrepen zal voelen. Je zal een gevoel van verbondenheid en empowerment ervaren, wat cruciaal is voor jouw persoonlijke groei.

Kleine Groepen: Wij houden onze groepscoaching bewust klein, met een maximum van 12 deelnemers. Dit zorgt voor een intieme en persoonlijke leeromgeving waarin je de aandacht en begeleiding krijgt die je verdient. Een kleine groep bevordert diepgaande interacties en je leert makkelijker van elkaar.

Holistische Visie en Aanpak: Ons Droomtraject benadert coaching en persoonlijke groei vanuit een holistisch perspectief. Dit betekent dat niet alleen de oppervlakkige symptomen worden behandeld, maar dat er aandacht wordt besteed aan jouw volledige persoonlijkheid, inclusief je emoties, je gedachten, jouw lichamelijke sensaties en spirituele zijn. 

Beide coaches gecertificeerd als coach en als therapeut: Dit stelt ons in staat om op een professionele manier dieper in te gaan op jouw noden en hulpvragen. 

In ons Droomtraject wordt de kracht van samenwerking en holisme benut om jou te helpen groeien, te veranderen en je dromen te verwezenlijken. Het is een unieke ervaring waarin individuele groei wordt gestimuleerd door de synergie van ons als ervaren coaches, terwijl de groepsgrootte intiem blijft om persoonlijke aandacht te waarborgen. Als je op zoek bent naar een diepgaande en effectieve benadering van coaching en persoonlijke groei, dan biedt ons Droomtraject jou een waardevolle ervaring. Wij zijn, samen met de groep, jouw partner-in-crime zodat jouw motivatie hoog blijft om te slagen en de spreekwoordelijke stok achter de deur nooit veraf is. De kracht van de groep vormt een grote meerwaarde op vlak van inspiratie, verbinding en ontmoeting.

 

Meest gestelde vragen over groepscoaching

Wat is groepscoaching?
Groepscoaching is een vorm van coaching waarbij een coach een groep mensen begeleidt om individuele doelen te bereiken en collectief te groeien.

Waarom kiezen voor coaching in groep?

Omdat het een krachtige en effectieve manier is om persoonlijke groei en ontwikkeling te stimuleren. Hier zijn enkele overtuigende redenen waarom:

Meer energie: In een groepscoachingssessie voel je de collectieve energie van de groep. Samen werken aan doelen en uitdagingen kan je motiveren en inspireren om actie te ondernemen.

Master Your Mindset: Groepscoaching biedt een waardevolle omgeving om je mindset te verbeteren. Door te luisteren naar de ervaringen en perspectieven van anderen, kun je nieuwe inzichten verwerven en je eigen denkwijze uitdagen.

Leren van anderen: In een groep krijg je de kans om te leren van de successen en mislukkingen van anderen. Dit kan je helpen om valkuilen te vermijden en sneller vooruitgang te boeken.

Stok achter de deur: Groepscoaching biedt een ingebouwde stok achter de deur. Wanneer je jouw doelen deelt met de groep, voel je je meer verantwoordelijk om ze te bereiken.

Een en een is drie: In een groepssessie brengt de synergie van verschillende individuen vaak meer dan de som der delen voort. Je kunt profiteren van de diverse vaardigheden, kennis en perspectieven van de groepsleden.

Kortom, groepscoaching biedt een unieke kans om jezelf te verbeteren, je mindset te versterken en ondersteuning te krijgen van gelijkgestemde individuen. Het is de sleutel tot het bereiken van je doelen en het ontdekken van je volledige potentieel. Dus waarom kiezen voor coaching in een groep? Omdat het je kan helpen om sneller en effectiever te groeien dan je ooit alleen zou kunnen.

Is groepscoaching iets voor mij?
Of groepscoaching iets voor jou is, hangt af van je leerstijl, doelen en comfortniveau. Het kan waardevol zijn als je openstaat voor interactie met anderen en als je uitdagingen hebt die ook door anderen worden ervaren. Overleg met een groepscoach (Johanna of Katrien) kan helpen bij het bepalen van de geschiktheid voor jou.

Niet zeker welke coaching bij jou past? Of heb je een andere vraag? Wij horen graag van je.

© 2024 Practice the Inside - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid