Leer je eigen leven leiden! Groepscoaching te Gent om gedrag te veranderen en eigen dromen waar te maken.

Welkom bij ons Droomtraject voor een Zo Mooi Mogelijk Leven! In dit traject hebben we een schat aan inzichten, methodieken en oefeningen verzameld uit de rijke wereld van coaching en therapie, geïnspireerd door enkele van de meest invloedrijke auteurs en denkers op dit gebied.

Tony Robbins: We starten met de kracht van positieve verandering, geïnspireerd door Tony Robbins. Zijn benadering van persoonlijke groei en transformatie vormt de basis van ons traject. We leren hoe we onze emoties, gedachten en acties kunnen sturen om ons leven te verbeteren.

Deepak Chopra: Diepgaande meditatie en mindfulness, geïnspireerd door Deepak Chopra, helpen ons om innerlijke rust en balans te vinden. Dit stelt ons in staat om bewust te leven en de connectie tussen lichaam en geest te begrijpen.

Rajshree Patel: Rajshree Patel leert ons de kunst van meditatie en het beheersen van de geest. We ontdekken hoe we onze aandacht kunnen richten en innerlijke vrede kunnen bereiken, zelfs in uitdagende situaties.

Michael Pilarzyck: Michael Pilarzyck inspireert ons om onze doelen te stellen en te realiseren. We leren technieken voor zelfmotivatie en het creëren van een positieve mindset voor succes en groei.

Eckhart Tolle: We verkennen het hier-en-nu bewustzijn geïnspireerd door Eckhart Tolle. Dit helpt ons om los te komen van negatieve gedachten en stress, en te leven in het moment.

Esther Perel: Relatievaardigheden zijn essentieel voor een mooi leven. Esther Perel’s inzichten in emotionele verbinding en intimiteit helpen ons om gezonde relaties te cultiveren.

Marschall Rosenberg: We integreren principes van geweldloze communicatie om empathie, begrip en effectieve communicatie te bevorderen. We zoeken naar onze eigen behoeften en effectieve strategieën.

Peter Levine en Pat Ogden: Lichaamsgerichte therapieën van Peter Levine en Pat Ogden helpen ons om trauma te begrijpen en te genezen, en om in contact te komen met ons lichaam om emotioneel welzijn te bevorderen en nodige blokkades op te heffen.

Dan Siegel: We omarmen de neurowetenschap van Dan Siegel om te begrijpen hoe onze hersenen werken en hoe we emotionele intelligentie kunnen ontwikkelen.

Daarnaast putten we inspiratie uit verschillende therapeutische benaderingen, waaronder:

  • ACT-therapie: We leren acceptatie van onszelf en nemen actie richting onze waarden.
  • NLP: We verkennen de kracht van taal en denkpatronen om gedragsverandering te bevorderen.
  • Systeemtherapie: We begrijpen hoe onze relaties en omgeving ons beïnvloeden.
  • Creatieve therapie: We gebruiken creatieve expressie als een manier om emoties te uiten en ons innerlijke zelf te ontdekken.
  • Lichaamsgerichte therapie: We werken met ons lichaam om stress te verminderen en emotioneel welzijn te bevorderen.

En tot slot, maken we gebruik van de kracht van visualisatie en manifesteren, maar wel op een stevig gefundeerde manier, zodat onze dromen en doelen realiteit kunnen worden. No imagine, no become.

Dit Droomtraject is een holistische benadering om een zo mooi mogelijk leven te bereiken door het combineren van de wijsheid van deze visionaire auteurs en therapeutische benaderingen. We nodigen je uit om de reis met ons te beginnen en je eigen pad naar vervulling en geluk te creëren.

Ons Droomtraject: Uniek in zijn dualiteit: twee lesgevers, coaching en therapie.

Het Droomtraject is een bijzondere en effectieve benadering van coaching en persoonlijke groei die zich onderscheidt door zijn unieke aanpak: lesgeven in duo. Deze methode stelt deelnemers in staat om een groter draagvlak te creëren, dieper tot de kern van hun vraagstukken te komen en te profiteren van de gecombineerde expertise van twee ervaren trainers.

Lesgeven in Duo: Het Droomtraject wordt geleid door twee trainers die als team werken om de deelnemers te begeleiden. Dit duo van trainers is speciaal opgeleid en gecertificeerd als coaches en therapeuten, en ze brengen elk hun eigen unieke inzichten en stijlen in. Deze samenwerking zorgt voor een breed scala aan perspectieven en benaderingen, wat leidt tot een dieper begrip en effectievere resultaten.

Groter Draagvlak: Het werken met twee trainers betekent dat deelnemers een groter draagvlak hebben om hun gedachten, gevoelens en uitdagingen te delen. Dit creëert een veilige en ondersteunende omgeving waarin deelnemers zich gehoord en begrepen voelen. Het versterkt het gevoel van verbondenheid en empowerment, wat cruciaal is voor persoonlijke groei.

Kleine Groepen: Het Droomtraject houdt de groepen bewust klein, met een maximum van 12 deelnemers. Dit zorgt voor een intieme en persoonlijke leeromgeving waarin elke deelnemer de aandacht en begeleiding krijgt die ze verdienen. Kleine groepen bevorderen diepgaande interacties en leren van elkaar.

Holistische Visie en Aanpak: Het Droomtraject benadert coaching en persoonlijke groei vanuit een holistisch perspectief. Dit betekent dat niet alleen de oppervlakkige symptomen worden behandeld, maar dat er aandacht wordt besteed aan de gehele persoon, inclusief hun emoties, gedachten, lichaam en spirituele aspecten. De trainers zijn opgeleid om deze holistische benadering te integreren in hun werk.

Beide trainers gecertificeerd coach en therapeut: Dit stelt hen in staat om dieper in te gaan op emotionele en psychologische kwesties, waardoor deelnemers een completer begrip van zichzelf en hun uitdagingen kunnen ontwikkelen.

In het Droomtraject wordt de kracht van samenwerking en holisme benut om de deelnemers te helpen groeien, veranderen en hun dromen te verwezenlijken. Het is een unieke ervaring waarin individuele groei wordt gestimuleerd door de synergie van twee ervaren professionals, terwijl de groepsgrootte intiem blijft om persoonlijke aandacht te waarborgen. Als je op zoek bent naar een diepgaande en effectieve benadering van coaching en persoonlijke groei, dan biedt het Droomtraject waardevolle ervaring.

Dit droomtraject bestaat uit 12 halve dagen waarin we je verschillende tools aanleren. Wij zijn, samen met de groep, jouw partner-in-crime zodat jouw motivatie hoog blijft om te slagen en de spreekwoordelijke stok achter de deur nooit veraf is. De kracht van de groep vormt een grote meerwaarde op vlak van inspiratie, verbinding en ontmoeting.

 

Meest gestelde vragen over groepscoaching

Wat is groepscoaching?
Groepscoaching is een vorm van coaching waarbij een coach een groep mensen begeleidt om individuele doelen te bereiken en collectief te groeien.

Waarom kiezen voor coaching in groep?

Omdat het een krachtige en effectieve manier is om persoonlijke groei en ontwikkeling te stimuleren. Hier zijn enkele overtuigende redenen waarom:

Meer energie: In een groepscoachingssessie voel je de collectieve energie van de groep. Samen werken aan doelen en uitdagingen kan je motiveren en inspireren om actie te ondernemen.

Master Your Mindset: Groepscoaching biedt een waardevolle omgeving om je mindset te verbeteren. Door te luisteren naar de ervaringen en perspectieven van anderen, kun je nieuwe inzichten verwerven en je eigen denkwijze uitdagen.

Leren van anderen: In een groep krijg je de kans om te leren van de successen en mislukkingen van anderen. Dit kan je helpen om valkuilen te vermijden en sneller vooruitgang te boeken.

Stok achter de deur: Groepscoaching biedt een ingebouwde stok achter de deur. Wanneer je jouw doelen deelt met de groep, voel je je meer verantwoordelijk om ze te bereiken.

Een en een is drie: In een groepssessie brengt de synergie van verschillende individuen vaak meer dan de som der delen voort. Je kunt profiteren van de diverse vaardigheden, kennis en perspectieven van de groepsleden.

Kortom, groepscoaching biedt een unieke kans om jezelf te verbeteren, je mindset te versterken en ondersteuning te krijgen van gelijkgestemde individuen. Het is de sleutel tot het bereiken van je doelen en het ontdekken van je volledige potentieel. Dus waarom kiezen voor coaching in een groep? Omdat het je kan helpen om sneller en effectiever te groeien dan je ooit alleen zou kunnen.

Is groepscoaching iets voor mij?
Of groepscoaching iets voor jou is, hangt af van je leerstijl, doelen en comfortniveau. Het kan waardevol zijn als je openstaat voor interactie met anderen en als je uitdagingen hebt die ook door anderen worden ervaren. Overleg met een groepscoach (Johanna of Katrien) kan helpen bij het bepalen van de geschiktheid voor jou.

Niet zeker welke coaching bij jou past? Of heb je een andere vraag? Wij horen graag van je.

© 2023 Practice the Inside - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid