Opleiding tot integratief coach in Gent.

Wil je graag aan de slag met coaching? Of wil je jouw skills verder ontwikkelen met nieuwe tools en technieken om jouw cliënten beter te ondersteunen? Schrijf je in op onze tiendaagse opleiding en start als professioneel coach.

In onze hands-on opleiding leer je alle handvatten en tools die je nodig hebt om succesvol als coach aan de slag te gaan…

 We gaan op een concrete manier te werk. We tonen methodieken en sessies voor en geven ook tijd om te oefenen. Enkel via doen, vallen en opstaan leren we steeds bij. Je zal zonder veel blabla jouw coach rugzak vullen zodat je snel aan de slag kan met de materie. Je zal veel impact kunnen maken op jouw coachees en je doorloopt voor jezelf een boeiend leerproces!

Na het afleggen van het volledig traject wordt een getuigschrift overhandigd.

 

Dit vinden enkele studenten van ons:

“Dikke merci voor al jullie wijsheid, bevlogenheid en schoonheid” -Yumika

” Heel fijne opleiding, de openheid van zowel cursisten als opleiders schept ruimte”

“Ik heb het meest opgestoken van de methodieken die aangeleerd werden en de wisselwerking tussen de 2 lesgeefsters”

“Ondanks de ernst en serieuze onderwerpen/oefeningen, toch ontspanning, toegankelijk, rustig, op gelijke voet, respect”

” Ik hield van de drive en dynamiek. Het werken vanuit vertrouwen in groei, de afwisseling tussen inhoud en oefenen. De verschillende werkvormen en de actieve betrokkenheid”

” De warmte die jullie uitstralen is hartverwarmend en aanstekelijk”

” Twee docenten gewaagd aan elkaar. Knappe Tandem! ” -Oiheba-

” Doen staat centraal en dat is een fantastische manier om te leren”

“2 toffe lesgevers, oprecht, die elkaar aanvullen.” -Elise-

 

Benieuwd hoe onze opleiding tot coach er uit ziet? Leer hier meer over de verschillende modules.

 

1. Inleiding Integratief Coachen

In de inleiding zal je leren hoe je verbinding kunt maken, zowel met jezelf als met anderen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het ontmoeten van een diverse groep mensen, en dit wordt mogelijk gemaakt door de krachtige coachingstechnieken voor groepsdynamiek.

Daarnaast zal je ook een theoretisch kader verkennen dat je inzicht geeft in wat coaching nu eigenlijk wel en niet is. Je zult ontdekken hoe belangrijk het is om verbonden te blijven met jezelf als coach, en hoe je effectief contact kunt maken met jouw coachee. Tot slot leer je hoe je als coach een omgeving van optimale groei kunt creëren door sterke verbindingen te smeden.

 

2. Coachend werken met gedachten, emoties en het lichaam (3-dagen)

Welke methodieken kan je als coach inzetten om je coachee positiever te leren denken. Waar schuilt gedachtenkracht en gedachtenstop? Hoe leer je je coachee afstand te nemen van negatieve gedachten, stoppen met piekeren en twijfelen. Hoe kan jouw coachee zijn innerlijke stem constructiever maken en hoe krijgt jouw coachee meer zelfvertrouwen, motivatie en daadkracht.

We staan ook stil bij hoe je jouw coachee kan laten stil staan bij zijn gevoelswereld. Wat is de waarde van het voelen binnen het coachen en hoe ga je als coach om met emoties van je coachee. Hoe krijgt je coachee minder spanning en meer energie? Hoe kan je als coach je coachee terug in verbinding brengen met de wijsheid van zijn eigen lichaam.

Hierbij staan cognitieve, ademhaling -en lichaamsgerichte methodieken centraal. Gebaseerd op de basisgedachten van o.a. Russ Harris, Pat Ogden en Marshall Rosenberg, Haemin Sunim,…

Na deze module zal je de nodige technieken hebben om…

  • Je coachee te helpen aan meer zelfvertrouwen, motivatie en daadkracht.
  • Je coachee te helpen aan meer innerlijke rust en minder spanningen.
  • Je coachee afstand te doen nemen van negatieve gedachten.
  • Je coachee kennis te laten maken met zijn gevoelswereld.
  • Je coachee te helpen stoppen met piekeren en twijfelen.

Zoals je ziet leer je in deze module heel wat praktische technieken voor jouw coachee, maar hier zal je ook meer inzichten krijgen over jezelf.

 

3. Taalgericht coachen

Hoe je spreekt, heeft een immense impact op jezelf. En dus ook op jouw coachee… 

In deze module leer je wat coach gerichte taal is, komen er verschillende gesprekstechnieken aan bod en leer je jouw taal afstemmen aan deze van jouw coachee. Je leert de kracht van metaforen en beelden kennen. Het verbindend spreken van grondlegger M. Rosenberg krijgt hier een belangrijke rol.

 

4. De schatkist van een Integratief Coach

In deze module leer je via verschillende methodieken uitvergroten wat wel werkt, los te laten wat niet werkt en te zoeken naar oplossingen zowel binnenin je coachee als in zijn systeem.

Voor elk probleem wordt gezocht naar constructieve alternatieven. Je leert als coach op zoek te gaan naar kleine veranderingen die vaak grote bewegingen teweegbrengen.

De focus ligt dus op het versterken van je coachee en het creeëren van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Je krijgt een schatkist aan methodieken waarin we ons baseren op de basisgedachten van ondermeer Steve de Shazer en Insoo Kim Berg, Bert Hellinger, Paul Watzlawiek en Ivan Bosormenyi-Nagy.

 

5. Creatief coachen in de ruimte

In de vijfde module worden voorgaande theorieën omgezet in concrete, actiegerichte oefeningen. Deze worden aan de hand van je eigen lichaam en/of materiaal in de ruimte uitgezet.

Dankzij deze methodiek breng je je coachee letterlijk en figuurlijk in beweging. Het zijn stimulerende oefeningen waardoor het bewustwordingsproces van de coachee sneller plaatsvindt.

Dankzij eigentijdse en verschillende visualisatietechnieken houdt de coachee zijn inzichten langer vast en zet deze vaker om in concreet gedrag

 

6.Tweedaagse ervaringsgericht coachen ( 2 dagen met overnachting en catering inbegrepen)

Dit weekend word je twee dagen ondergedompeld in het ervaringsleren van David Kolb. En hierbij verdiepen we je binnen je eigen proces als integratief coach en gaan we praktijkgericht te werk. Dit doen we in kracht van de groep, je zal dit weekend ongetwijfeld verlaten als betere coach.

Ons en jullie groeitraject gaat door in een natuurlijk omgeving. Hierin zijn overnachting en catering inbegrepen.

 

7. Integratief gericht coachen

Hoe ga je als integratieve coach aan de slag? Hoe wordt een coachingstraject praktisch opgezet van intake tot afronding.

Wat zijn de voordelen van huiswerk en hoe kan dit eruit zien? Wanneer gebruik je welke coachingsmethodieken het best?

Wanneer wordt coaching therapie en op welke manier verwijs je gepast door. Wie ben ik als coach, wat zijn mijn eigen voorkeursmethodieken en waar wil ik nog in groeien.

 

8. Examen + getuigschrift

 

Niet zeker of deze opleiding bij jou past? Of heb je een andere vraag? Of wil je graag nog meer weten klik op: 

www.aihp-coaching.be 

Interesse in of vragen over deze opleiding?

Neem contact op
© 2024 Practice the Inside - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid