Carmen Windels

Afhankelijkheidsexpert

Wil jij een onafhankelijk leven? Vrij van destructief gedrag en middelen? Wil jij gezonder, energieker en rustiger in je hoofd ZIJN? Meer emotionele stabiliteit en weerbaarheid? Wil je stoppen met piekeren? Betere nachtrust hebben? Geen ups en downs meer? Helder kunnen denken en beslissingen nemen? Terug connectie hebben met jezelf en je omgeving? Terug grip hebben op jezelf en je relaties? Je vrij voelen en weer perspectief hebben? Meer financiële vrijheid hebben? En echt geluk ipv genot?

Mijn specialisaties zijn onafhankelijkheid en zelfexploratie. Zowel gedragsverslavingen (gamen, gokken, seks, relaties, shoppen, eten,…) als productverslavingen (alcohol en andere drugs) zijn welkom bij mij.

Wil je graag echt verandering en stoppen met praten en analyseren?

Meer info over mijn visie op afhankelijkheid / methodiek

Afhankelijkheid of verslaving is een oplossing voor een probleem. Mensen met een afhankelijkheid hebben meestal een moeilijke gebeurtenis of verleden achter de rug die hen emotioneel gebrandmerkt heeft.

Met genotsmiddelen of andere gedragingen kan dit gevoel tijdelijk verdoofd worden. Het moment waarop de pijn, het ongemak, de onrust en de leegte verdwijnt door het product of gedrag, wordt het verband gelegd. Dit is het moment waarop de afhankelijkheid begint.

Probleem is dat de rush en de release op lange termijn afneemt. Je hebt de volgende keer meer nodig om hetzelfde effect te verkrijgen. Het lichaam verlangt naar de opluchting.

Heel erg je best doen om niet meer afhankelijk te zijn, werkt niet. Dit kan tijdelijk werken maar onderliggende patronen, neigingen, emoties, gedachten, herinneringen,… zorgen ervoor dat je vrij snel weer in oud gedrag vervalt. Schuld en een gevoel van mislukking komen er nog eens bovenop.

Echte! verandering begint van binnen. Wanneer je bewust wordt van die onbewuste patronen en mechanismen. Daarmee gaan we samen aan de slag! Door dit ruimte te geven en te los te laten krijg je meer helderheid in je denk- en gedragspatronen. Je gaat je ook anders gedragen en gezonde keuzes maken.

Ik gebruik een combinatie van verschillende methodieken. Deze zijn allemaal gebaseerd op zelfexploratie, programmatie van onze hersenen, bewustwording, meditatie, beweging, sport en de Sedona methode.

© 2023 Practice the Inside - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid