Katrien Van Dycke

Integratief Coach

Welkom,

Ik zie mezelf als een integratief coach en maak dus graag integraties vanuit verschillende stromingen. Dit wil zeggen dat ik me niet laat inperken tot één bepaalde ideologie of methodiek. Ik geloof oprecht dat in elke visie en dat er van elke mens iets te leren valt. Ik leer dus ook van jou.

Ik luister nieuwsgierig naar je verhaal en ga via vraagstelling en oefeningen op zoek naar je eigen handvaten en antwoorden. Ik begeleid het proces om te onderzoeken wie je zelf bent, wat je oprecht wilt en wat je hiervoor eigenlijk nodig hebt. Iedereen heeft recht om de beste versie van zichzelf te zijn. Het is mijn doel om jou daarbij, zo goed als ik zelf kan, bij te staan.

Enkele methodieken die ik graag in coaching gebruik zijn:

  • Creatief coachen in de ruimte:

De probleemsituatie, stelling of gedachte wordt zichtbaar uitgezet aan de hand van briefjes of materiaal. Deze wordt bekeken en gevoeld in een veilige omgeving en vanuit verschillende invalshoeken. Dankzij deze methodiek brengt letterlijk en figuurlijk vaak beweging. Het zijn stimulerende oefeningen waardoor het bewustwordingsproces sneller plaatsvindt. Dankzij eigentijdse en verschillende visualisatietechnieken houd je inzichten langer vast en zet deze vaker om in concreet gedrag.

  • Oplossingsgericht coachen:

We vergroten uit wat wel werkt en  laten los wat niet werkt. We zetten vooral in op wat er wel is en verleggen dus de focus. De focus ligt dus op het versterken  en het creëren van mogelijkheden in plaats van beperkingen.

  • Focussing:

Deze werkvorm leert je focussen op je innerlijke wereld via je zintuigen, metaforen en beelden. Als mens hebben we vaak notie van hetgeen we denken en voelen met ons bewuste, maar het is ons onbewuste die een grote impact heeft op ons zijn. Als je graag dingen wilt veranderen aan je gedrag en/of je peroon dan dien je hier dus ook mee aan de slag te gaan.

Voor wie

Coaching is ideaal wanneer je vooruit wilt in je leven, wanneer je wil groeien als mens, sociale vooruitgang voor ogen hebt of stappen wil zetten in je carrière. Veelvoorkomende thema’s binnen coaching zijn gerelateerd aan zelfzekerheid, assertiviteit, communicatie, faalangst, perfectionisme, HSP of hoogbegaafdheid. Ook werkgerelateerde thema’s komen aan bod, zoals omgaan met stress, timemanagement, burn-outpreventie, teambuilding, etc. Daarnaast zijn er ook de lichamelijke thema’s, zoals afvallen, gezondheid, sport en voeding.

Jouw investering

  • 70€/uur
  • uit respect voor mijn tijd en dat van andere cliënten vragen we bij een annulatie binnen de 24u een volledige vergoeding.
© 2024 Practice the Inside - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid