Johanna Slembrouck - Integratief Psychotherapeut / Integratief Coach / Docent en Trainer

Ik ben dagelijks bezig met het begeleiden van mensen en hou van hun unieke zijnswijze. Geboeid luister ik naar hun drijfveren, dromen, angsten en verlangens. Ik hou ervan om samen met mensen te exploreren, te groeien en te creëren. Mensen mee te volgen in hun levensavontuur op weg naar hun geluk. Ik zeg ja tegen creativiteit, opportuniteit, passie en levensvreugde. Het doorgeven van kennis en levenservaring is mijn tweede natuur, want zo zeg ik ja aan alle mensen die nieuwsgierig zijn en graag opnieuw vooruit willen in dit leven.

- Afgestudeerd als maatschappelijk werkster in 2007
- Jongerencoach binnen de bijzondere jeugdzorg en het onderwijs 2008-2017
- 2-jarige opleiding tot psychoconsulent in de contextuele gezinshulpverlening in bij vzw Balans, afgestudeerd in 2011
- 4-jarige opleiding tot erkend psychotherapeut in de Integratieve Psychologie, afgestudeerd in 2015 aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie.
- Erkend ICF coach via Yourcoach
- Erkend loopbaanbegeleider via de AIHP
- Meerdaagse vormingen in: Psychofysieke weerbaarheidstraining, via Richard Norman Ervaringsleren, via Outward Bound, Herstelgericht werken, via Ligand, ACT-Therapy, Geweldloze communicatie, via Blablabla
Psychodrama, via Moira Verhofstadt en Oplossingsgericht coachen,
- Werken met karakterstructuren, via Dhartiaanse Dynamica

Ik ben naast therapeut/coach eveneens docent aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie.
Psychology-Integration

Katrien Van Dycke - Integratief Psychotherapeut / Integratief Coach / Docent en Trainer

Als klein meisje was ik al geïntegreerd door verhalen van en over mensen. Later als jongvolwassene kon ik eindeloos luisteren en filosoferen over het leven. Ik was geboeid door keuzes, wendingen, gevoelens en ideeën van anderen. Ik kon vaak elk verhaal een stukje begrijpen en het in onstuimig enthousiasme voor mensen opnemen. Ik vind me in het motto: " Zeg nooit, nooit." Een deel van mijn geluk ligt er nu in dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Ik werk op een gelijkwaardig niveau als mens met mensen en voor mensen. Een ander deeltje van mijn geluk vind ik in verbinding met mijn gezin, familie en vrienden.

- Afgestudeerd als master lichamelijke opvoeding in 2000
- Geaggregeerde voor het onderwijs in 2001
- Jongerencoach binnen de bijzondere jeugdzorg en het onderwijs 2002- 2018
- 4-jarige opleiding tot erkend psychotherapeut in de Integratieve Psychologie, afgestudeerd in 2015 aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie.
- Erkend ICF coach via Yourcoach
- Erkend loopbaanbegeleider via de AIHP
- Meerdaagse vormingen in: Psychofysieke weerbaarheidstraining, via Richard Norman Ervaringsleren, via Outward Bound, Herstelgericht werken, via Ligand, ACT-Therapy, Geweldloze communicatie, via Blablabla
Psychodrama, via Moira Verhofstadt en Oplossingsgericht coachen,

Ik ben naast therapeut/coach eveneens docent aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie.
Psychology-Integration

Elke Bruyneel - Ademcoach

Mijn persoonlijke zoektocht naar een vrij lichaam, een vrije stem en uiteindelijk ook het vrije ademen heeft mij veel gebracht. De transformerende Kracht van Adem, eenvoudigweg MOGEN ZIJN in alles wat is en leeft binnen onszelf is goud waard.

Ik ben bekend met de diepten van een emotioneel proces, het ontladen van je lichaam en ben gewoon om daarin aanwezig te blijven. Tijdens een ademsessie laat ik jouw lichaam vertellen. Het mooie hieraan is dat een lichaam nooit liegt en ons altijd datgene toont waar we klaar voor zijn.
De wijsheid van ons lichaam en de kracht van adem is zo waardevol! Je bevrijden van oude patronen, opgeslagen trauma, ballast en ruis zorgt ervoor dat je lichaam en je adem opnieuw jouw kompas worden in het dagdagelijkse leven!
Ik geef je graag die veilige plek om in te landen en opnieuw te ontdekken wie JIJ bent.

Gun jezelf het cadeau van heling en transformatie en leef vanuit je pure kracht en energie.

Ik werd begeleid en getraind door vele inspirerende wijze mensen. Dankbaar voor wat ik van hen kreeg en mag doorgeven in mijn werk.

- Ademcoach-verbonden ademen bij Annette Weers en Debora Goedewaagen
- Liquid Breath Teacher bij Cora Verkuilen
- 4 jaar intensief Alexandertechniek bij Katrien Vanderbeke
- 2 jaar intensief Lichtenberger methode bij Ingrid Voerman en Priske Dehandschutter
- Meerdaagse vorming in Spierkettingen, methode Niek Brouwer.

Naast mijn job als ademcoach en lichaamsgerichte coaching ben ik eveneens freelance zangeres en werk ik als zangdocente aan het MUDA, kunsthumaniora te Evergem.

Marc Van den Borre - Integratief Coach

‘Levenskunst bestaat erin te verlangen wat je reeds bezit.’ (Karel Jonckheere)

Als muzikant, koorleider, onderwijsdirecteur en reisleider begeleid ik dagelijks heel wat mensen.
Voor mezelf is een gezonde nieuwsgierigheid in de andere, luisteren zonder oordeel en samen stappen zetten iets natuurlijks en vanzelfsprekend. Ik heb dit steeds ervaren als een kracht en meerwaarde binnen de relatie met de andere.Vanuit die ervaring is de drang ontstaan om mezelf in dat coachende verder te verdiepen. Als coach begeleid je de andere in zijn zoektocht naar een nieuw evenwicht. Daarbij zichzelf niet verliezen maar de juiste plek zoeken, is niet altijd eenvoudig maar wel belangrijk. Luisteren zonder oordeel, ruimte geven, respect en veiligheid creëren zie ik als startpunt bij het coachingsproces.

Relevante opleidingen :
Master in de muziek
Postgraduaat psychoanalytisch georiënteerd werken met kinderen, jongeren en volwassenen (Hogent – 2009)
Mentorenopleiding (2010)
Algemene psychologie (2017)
Integratief coachen (2021-2022)
Loopbaancoach (2022-2023)
Voice dialogue (2023)

Thomas Art - Psycholoog

Van nature luister ik zeer graag naar mensen en voel ik empathisch mee. Het was voor mij dan ook een evidentie om vanuit deze kern-eigenschappen psycholoog te worden .
Mijn authentieke interesse voor mensen en de grote levensvragen stimuleren mij om verder te groeien in mijn vak. Begeleiden zie ik als samen op zoek gaan naar de ontbrekende stukjes in jouw puzzel, om het geheel weer overzichtelijk en betekenisvol te krijgen, (op)nieuw evenwicht te vinden en kwetsuren te helen. In mijn begeleiding, waarbij ik onbevooroordeeld naar jou luister, leg ik het accent op veiligheid, ruimte creëren voor wat zich aandient en verbinding. Ik help je de dingen te zien in hun context en je verhaal te herkaderen. In de loop der gesprekken reik ik je tools aan om je zelfacceptatie te bevorderen, je eigenwaarde te herstellen en je (zelf)vertrouwen te stimuleren.

2020: Master in de klinische psychologie
2022-2023: Opleiding traumatherapie en psychosomatologie, AIHP

Helena Raeymakers - Integratief kinder -en jongerencoach/Auticoach

Mijn eigen nieuwsgierigheid naar de binnenwereld van kinderen en jongeren was de aanleiding om naast mijn werk als muzikante te starten met verschillende opleidingen om me hierin verder te verdiepen. In het werken met kinderen en jongeren vind ik het vooral belangrijk om echt te luisteren naar hun verhaal en van daaruit samen met hen hun eigen mogelijkheden en kwaliteiten te (her)ontdekken en terug contact te maken met wat ze echt belangrijk vinden, waar hun ogen van gaan twinkelen. Voor mij is het een uitdaging om vanuit hun mogelijkheden samen met het kind op zoek te gaan naar manieren om de moeilijke gevoelens, ervaringen en gedachten die op hun pad komen te kunnen dragen en ermee om te leren gaan. Omdat we bij kinderen soms stuiten op de grenzen van de taal maak ik gebruik van verschillende werkvormen en oefeningen die beroep doen op ervaren en voelen. Het geeft me een enorme voldoening om kinderen te laten ervaren dat ze ook mét de hobbels op hun pad stappen kunnen zetten naar wat ze echt willen zodat ze met meer veerkracht in het leven kunnen staan.

1993: Afgestudeerd als altvioliste (Luca School Of Arts - Campus Lemmens) Sindsdien freelance werkzaam als altvioliste in verschillende orkesten
1998-2001: Bachelor Klinische psychologie UGent
2013-16: Maatschappelijk werk (Artevelde Hogeschool) Sinds 2016 werkzaam als maatschappelijk werker
2020-21:Systemische en contextuele counseling (Artevelde Hogeschool)
2020-21:Kinder-en jeugd psychotherapie (AIHP)
2022: ACT4kids opleiding
2021-22:Integratieve coaching (AIHP)
Verschillende meerdaagse opleidingen: NLP, Rationeel-emotieve therapie, verbindende communicatie, mindfulness, Alexander Concept, Live the connection….

Carmen Windels - Herstelcoach

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om te herstellen van een verslaving en/of een afhankelijkheid. Het proces kan heel moeilijk en confronterend zijn, het is dan ook essentieel om je professioneel te laten begeleiden. Graag wil ik je met mijn kennis, ervaring, humor, liefde en nuchterheid verwelkomen.
Mijn aanpak is rechtdoorzee. Het is belangrijk dat we eerlijk zijn met onszelf en met elkaar. Toegeven dat je geen grip meer hebt op jezelf en je gedrag is een eerste grote stap. Eerlijkheid, openheid, engagement en authenticiteit zijn voor mij belangrijke waarden. Bij mij hoef je je niet voor te doen als iemand anders.
6 jaar geleden besloot ik om in de verslavingszorg te gaan werken bij De Kiem. De Kiem biedt hulp aan personen die problemen ervaren door het gebruik van drugs, alcohol of medicatie en aan hun omgeving.
Naast mijn dagdagelijks werk in de verslavingszorg heb ik mijn kennis verdiept en methodieken aangeleerd die leiden naar rust en acceptatie. Ik was al jaren clean maar toch merkte ik een onderliggende pijn, angst en depressiviteit die getriggerd werd door verschillende situaties. Ik stelde mij ook nog steeds afhankelijk op naar mensen.
Via mindfulness ben ik terecht gekomen bij zenboeddhisme en meditatie. Door meditatie, observatie, bewustwording en intentie leerde ik echt naar binnen gaan. Dit combineer ik met de Sedona methode.
De Sedona methode is ongelooflijk effectief en blinkt uit in zijn eenvoud. Iedereen die mag kennismaken met deze methode, ervaart zijn diepe essentie in de sessie. Door het loslaten van beperkende, ongewilde overtuigingen en gevoelens ervaar je steeds meer vreugde, vrijheid, helderheid en onafhankelijkheid.
Wil je meer rust, acceptatie en vertrouwen in jezelf en je leven? Dan verwelkom ik je graag in mijn praktijk!
Liefs, Carmen

Annemie Schillewaert - Veerkrachtcoach, intermittent living coach

Ik ben Annemie. Ervaringsdeskundig in moe en overweldigd zijn. Het niet respecteren van mijn eigen grenzen en niet assertief zijn. Doorheen mijn opleidingen vond ik wat ik zelf nodig had om sterk en vol energie in het leven te staan. En kan ik ook vanuit een stevig fundament mijn expertise met jou delen.

Opleidingen:
2005-2008 Bachelor Sociaal werk – optie maatschappelijke advisering (HoGent)
2016 Basisopleiding Gezondheidspromotie (Gezond Leven)
2020-2021 Integratief Life Coach (AIHP)
2022-2023 Intermittent Living Coach (kPNI)
2022-2023 Motivatie & Leiderschap (Impetus Academy)
2023-2024 Inleiding in Emotionele Therapie en Dynamisch Meditatie Therapeut

Fien Peperstraete - Integratief psychotherapeut I.O. (online sessies)

Als kind al had ik grote levensvragen die ik niet kon beantwoorden. Ik herinner me vooral dat ik door luisteren en observeren een beeld probeerde te vormen van de mens en de wereld.

Eens volwassen bracht een angststoornis mij op een ander pad. Middels psychotherapie, lichaamswerk en diverse andere methodes kon ik 100% herstellen. Dankzij deze uitdagende periode in mijn leven ontwikkelde ik een holistische visie op lichaam en de geest, waar ik nu zo dankbaar voor ben. Dit is ook mijn drijfveer geweest om een opleiding integratieve psychotherapie te starten.

Ik prijs me dan vandaag ook gelukkig elke dag boeiende mensen te mogen ontmoeten in mijn “virtuele” praktijk en hen bij te staan in hun zoektocht naar geluk. Ik hou ervan om hen te begeleiden op hun emotionele reis en getuige te zijn van de transformaties die ze doormaken. Elke mens is uniek, hun uitdagingen ook. Dat is wat me boeit.

In mijn vrije tijd spelen mijn gezin, onze twee honden en onze vrienden de hoofdrol. Ik kan er enorm van genieten om tijd met hen door te brengen. Ik vind het ook belangrijk om zelf steeds verder te evolueren. Persoonlijke groei is heel belangrijk voor mij. Thuis is voor mij zowel aan de Belgische als aan de Spaanse kust.

2002: Bachelor Businessmanagement – Hogent
2013 – Heden: tal van korte opleidingen en workshops
2015: Interieurvormgever – Syntra West
2019: Reiki practicioner – level 1
2020: Reiki practicioner – level 2
2021-Heden: Postgraduaat Integratieve psychotherapie bij AIHP – verbonden aan Howest
2022: Vertrouwenspersoon - Idewe

Lisa Van den Bunder - Voedings- ervaringsdeskundige ‘Mindful eating practitioner/coach

Het bewandelen van mijn eigen levenspad bracht me in contact met vele modaliteiten die ik in de eerste plaats bij mezelf toepaste en later bij m’n coachees.

Eetstoornissen, perfectionisme, burn-out en de bijhorende fysieke en emotionele klachten zijn me niet vreemd. Ondertussen kan ik zeggen dat mijn traject me dichter heeft gebracht bij wie ik écht ben.

In 2020 heb ik mijn praktijk One Bite at A Time opgericht. De naam verwijst naar mijn visie dat je veranderingen klein kan aanpakken. Iedere keer je een hap neemt, kan je een andere keuze maken. We zetten de ene stap na de andere. Transformaties worden gemakkelijker gerealiseerd door kleine, realistische doelstellingen voor ogen te hebben. Dit is van toepassing op alle domeinen in ons leven: Of je nu meer wil bewegen, anders wil eten, je beter in je vel wilt voelen, minder wil werken dezelfde aanpak kan gebruikt worden.

Ik heb een hele waaier aan opleidingen en methodes in mijn toolbox die ik jou kan aanleren om terug in je kracht te komen staan. Als hoog sensitief en empathisch persoon, voel ik intuïtief aan welke het beste bij je past. Enkele voorbeelden:
• ‘Mindful’- eten en meditatie
• ‘Nervous system healing ‘
• ‘Self-Healing Spiral’ coaching
• Emotional Freedom Technique (EFT)
• Allround voedingsdeskundige, natuurvoeding, dieetvoeding, orthomoleculair-, Traditionele Chinese Voedingsleer, etc.
• …

De vraag is, of jij er klaar voor bent om naar binnen te kijken?

Maya Van den Broeck - Integrale/Systemisch coach

I work in English as well. Please find the English version of this text below.

Als jong kind kreeg ik de kans in verschillende landen en culturen te wonen. Ook daarna bleef reizen een belangrijk aspect. Het ontmoeten van mensen met diverse achtergronden en het unieke van elk individueel verhaal hebben mijn interesse in mensen en diverse perspectieven verder aangewakkerd.

Na enkele jaren studie psychologie koos ik voor vergelijkende cultuurwetenschap. De logische verbinding tussen beide zag ik pas vele jaren later tijdens een opleiding systeemdenken. Ik nam verschillende rollen op in de welzijns- en zorgsector: opbouwwerker, stafmedewerker, intervisor, coach en bemiddelende ombudsvrouw.

Dit alles - in combinatie met mijn persoonlijk verhaal - vormde mee hoe ik in de wereld sta: in verbinding, vanuit innerlijke rust, zonder oordeel en open voor diversiteit.

- Kandidatuur in de Psychologie aan de Universiteit Gent
- Licentiaat in de Vergelijkende Cultuurwetenschap aan de Universiteit Gent
- Systeem- en gezinsbenadering bij CSG Gent
- Train the Trainer Interculturaliteit bij CIMIC Mechelen (nu HUMMUS)
- Krachtgerichte hulpverlening bij BindKracht & Karel de Grote Hogeschool Antwerpen
- Basismodule bemiddeling en Uitstroommodule Familiezaken aan de Universiteit Gent/Antwerpen
- Oplossingsgericht coachen bij Ilfaro
- Metaskills Deep Democracy bij HUMMUS Mechelen
- Integrale Coaching Essentials bij YourCoach Gent
- Integrale Coaching Professional bij YourCoach Gent

--------------------------
As a young child, I had the opportunity to live in various countries and experience diverse cultures. Even afterward, travel remained a significant aspect. Meeting people from different backgrounds and appreciating the uniqueness of each individual story further ignited my interest in people and diverse perspectives.

After several years of studying psychology, I chose to study comparative cultural studies as my masters degree. The logical connection between the two only became clear many years later during a course systemic thinking. In my professional life, I've taken on various roles in the welfare and healthcare sector: community builder, staff member, supervisor, coach, and mediating ombudswoman.

All of this, combined with my personal story, has shaped how I exist in the world: in connection, from inner calmness, without judgment, and open to diversity.

- Bachelor's in Psychology from Ghent University
- Master's in Comparative Cultural Studies from Ghent University
- Systemic and Family Approach at CSG Ghent
- Train the Trainer Interculturality at CIMIC Mechelen (now HUMMUS)
- Strengths-Based Assistance at BindKracht & Karel de Grote University College Antwerp
- Basic Mediation Module and Family Affairs Exit Module at Ghent/Antwerp Universities
- Solution-Focused Coaching at Ilfaro
- Metaskills Deep Democracy at HUMMUS Mechelen
- Integral Coaching Essentials at YourCoach Ghent
- Integral Coaching Professional at YourCoach Gent

Contacteer Ons

Contact
© 2023 Practice the Inside - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid