Johanna Slembrouck

Ik ben dagelijks bezig met het begeleiden van mensen en hou van hun unieke zijnswijze. Geboeid luister ik naar hun drijfveren, dromen, angsten en verlangens. Ik hou ervan om samen met mensen te exploreren, te groeien en te creëren. Mensen mee te volgen in hun levensavontuur op weg naar hun geluk. Ik zeg ja tegen creativiteit, opportuniteit, passie en levensvreugde. Het doorgeven van kennis en levenservaring is mijn tweede natuur, want zo zeg ik ja aan alle mensen die nieuwsgierig zijn en graag opnieuw vooruit willen in dit leven.

- Afgestudeerd als maatschappelijk werkster in 2007
- Jongerencoach binnen de bijzondere jeugdzorg en het onderwijs 2008-2017
- 2-jarige opleiding tot psychoconsulent in de contextuele gezinshulpverlening in bij vzw Balans, afgestudeerd in 2011
- 4-jarige opleiding tot erkend psychotherapeut in de Integratieve Psychologie, afgestudeerd in 2015 aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie.
- Erkend loopbaanbegeleider via de AIHP
- Meerdaagse vormingen in: Psychofysieke weerbaarheidstraining, via Richard Norman Ervaringsleren, via Outward Bound, Herstelgericht werken, via Ligand, ACT-Therapy, Geweldloze communicatie, via Blablabla
Psychodrama, via Moira Verhofstadt en Oplossingsgericht coachen,
- Werken met karakterstructuren, via Dhartiaanse Dynamica

Ik ben naast therapeut/coach eveneens docent aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie.
Psychology-Integration

Katrien Van Dycke

Als klein meisje was ik al geïntegreerd door verhalen van en over mensen. Later als jongvolwassene kon ik eindeloos luisteren en filosoferen over het leven. Ik was geboeid door keuzes, wendingen, gevoelens en ideeën van anderen. Ik kon vaak elk verhaal een stukje begrijpen en het in onstuimig enthousiasme voor mensen opnemen. Ik vind me in het motto: " Zeg nooit, nooit." Een deel van mijn geluk ligt er nu in dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Ik werk op een gelijkwaardig niveau als mens met mensen en voor mensen. Een ander deeltje van mijn geluk vind ik in verbinding met mijn gezin, familie en vrienden.

- Afgestudeerd als master lichamelijke opvoeding in 2000
- Geaggregeerde voor het onderwijs in 2001
- Jongerencoach binnen de bijzondere jeugdzorg en het onderwijs 2002- 2018
- 4-jarige opleiding tot erkend psychotherapeut in de Integratieve Psychologie, afgestudeerd in 2015 aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie.
- Erkend loopbaanbegeleider via de AIHP
- Meerdaagse vormingen in: Psychofysieke weerbaarheidstraining, via Richard Norman Ervaringsleren, via Outward Bound, Herstelgericht werken, via Ligand, ACT-Therapy, Geweldloze communicatie, via Blablabla
Psychodrama, via Moira Verhofstadt en Oplossingsgericht coachen,

Ik ben naast therapeut/coach eveneens docent aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie.
Psychology-Integration

Severina De Nil

Therapie betekent voor mij stil worden en zien wat er zich aandient. Ik vind het creëren van een veilige ruimte om in vertrouwen te kunnen spreken belangrijk. Verhalen van mensen hebben mij altijd geboeid. Ik zie de mens als een veerkrachtig wezen dat zich op een eigenzinnige manier ontwikkelt binnen een bepaalde voorgeschiedenis en grootboek. Hier meer zicht en voeling mee krijgen, brengt zelfkennis, mildheid en eigenliefde.
Ik heb veel aandacht voor de verbinding met jezelf en je omgeving. Ik geloof dat we vanuit een authentieke, krachtige en kwetsbare positie, een meer oprechte dialoog kunnen aangaan met onszelf en onze omgeving.

- Afgestudeerd als regentes (Geschiedenis, Frans en zedenleer) in 2003 bij HOGENT.
- Afgestudeerd als maatschappelijk werkster in 2015 bij Arteveldehogeschool.
- Afgestudeerd als psychotherapeute in de (4-jarige opleiding) Contextuele therapie in 2020 bij Arteveldehogeschool.
- Werken met karakterstructuren, via Dhartiaanse Dynamica.
- Basiscursus Shiatsu bij Seishin-Shiatsu.
- Ik heb 15 jaar ervaring in het begeleiden en ondersteunen van mensen, waaronder 7 jaar als hulpverleenster binnen een centrum geestelijke gezondheidszorg.

Naast mijn job als therapeute/coach, werk ik eveneens als arbeidscoach GGZ binnen het psychosociaal revalidatiecentrum Mirabello (Gent).

Elke Bruyneel-Ademcoach

Mijn interesse voor het menselijk lichaam en alles wat er in onze cellen wordt opgeslagen is gegroeid via mijn job als zangeres en zangdocente. Mijn persoonlijke zoektocht naar een vrij lichaam, een vrije stem en uiteindelijk ook het vrije ademen heeft mij veel gebracht. Ik ben bekend met de diepten van een emotioneel proces, het ontladen van je lichaam en ben gewoon om daarin aanwezig te blijven. Tijdens een ademsessie laat ik je lichaam vertellen. Het mooie hieraan is dat een lichaam nooit liegt en ons altijd net datgene toont waar we klaar voor zijn.
De wijsheid van ons lichaam en de kracht van adem is zo waardevol! Je bevrijden van oude patronen, opgeslagen trauma, ballast en ruis in je dagelijkse leven is goud waard! Gun jezelf het cadeau van heling en transformatie en leef vanuit je pure kracht en energie.

De waarden van waaruit ik werk zijn: zorgzaamheid, warmte, veiligheid, rust en een oprecht contact met de ander.

INFO

- Afgestudeerd als ademcoach bij Annette Weers opleidingen in 2020.
- 4 jaar intensief Alexandertechniek (individuele sessies)
- 2 jaar intensief Lichtenberger methode oa Het Zomerhuis in Den Haag, bij Ingrid Voerman.
- Meerdaagse vorming in Spierkettingen, methode Niek Brouwer.

Naast mijn job als ademcoach en lichaamsgerichte coaching ben ik eveneens freelance zangeres en werk ik als zangdocente aan het MUDA, kunsthumaniora te Evergem.

Onze visie

Met Practice the Inside zien we de mensen bewegen binnen de driehoek zichzelf, de ander en de maatschappij. Conflicten tussen en/of met deze drie componenten zijn hierdoor vanzelfsprekend. Soms halen ze ons dagdagelijks leven uit balans. Wij schenken doorheen een therapie of coachingsessie de nodige aandacht aan deze al dan niet bewust of onbewuste conflicten. Inzicht en verwerking hiervan maakt persoonlijke groei vaak opnieuw mogelijk. Wij geloven dat mensen niet zomaar doen wat ze doen. Vaak zitten ze verstrengeld in hun eigen gedachten, leefwereld en systemen waardoor ze geen zicht meer hebben op hun eigen denken, voelen en handelen.

Meer over onze visie

Wil je graag meer info over onze Groepsessies, Practica, Workshops en Opleidingen? Schrijf je dan nu in op onze viermaandelijkse nieuwsbrief!

© 2021 Practice the Inside - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid