Francisco Ferrerlaan 132, 9000 Gent

Wat is verlies of verdriet?

Verlies of verdriet is een natuurlijke emotionele reactie op het kwijtraken van iets of iemand die belangrijk voor je is.

Dit kan ontstaan na de dood van een dierbare, het einde van een relatie, of het verlies van iets waardevols zoals gezondheid of werk.

Verdriet kan zich uiten in gevoelens van droefheid, leegte, en soms zelfs boosheid, en het kan zowel emotioneel als fysiek ervaren worden. Het is een normaal onderdeel van het verwerkingsproces en kan variëren in intensiteit en duur, afhankelijk van de persoon en de situatie.

Begrip van verlies en verdriet is belangrijk om goed te kunnen omgaan met deze emoties en uiteindelijk weer balans te vinden in het leven. Verlies verwerken is een persoonlijke reis die tijd en geduld vereist.

Hoe omgaan met verlies of verdriet?

Omgaan met verdriet is uitdagend maar er zijn verschillende strategieën die kunnen helpen bij het proces, hier zijn enkele:

Praat met vrienden, familie of een therapeut om je gevoelens te delen en emotionele steun te ontvangen. Professionele hulp kan ook nuttig zijn bij het verwerken van intens verdriet.

Sta jezelf toe om verdriet te voelen en accepteer dat het een normaal onderdeel van rouw is. Het negeren of onderdrukken van je emoties kan het proces verlengen.

Zorg voor je lichamelijke gezondheid door goed te eten, voldoende te slapen en regelmatig te bewegen. Zelfzorg helpt je om mentaal en emotioneel sterker te worden.

Herinneringsrituelen, zoals het bijwonen van een herdenkingsdienst of het maken van een herinneringsboek, kunnen helpen bij het verwerkingsproces en bieden een manier om de verloren persoon of situatie te eren.

 

Verlies en verdriet hebben tijd nodig om te verwerken. Geef jezelf de ruimte om te rouwen en herstel in je eigen tempo. Wees vriendelijk voor jezelf tijdens dit proces.

Practice the Inside, rouw en verlies

bij wie kan je terecht?

praktisch

Jouw investering bedraagt tussen de 60€ – 135€ afhankelijk van therapie/methodiek en therapeut/coach.

Stukje Terugbetaling via mutualiteit mogelijk bij sommige therapeuten

Wil je graag geholpen worden, dit kan via een persoonlijke mail of bericht naar jouw therapeut/coach. Indien je niet goed weet bij wie je het best terecht kan of je hebt andere vragen, mail gerust naar info@practicetheinside.be

De groepspraktijk is gelegen op de Francisco Ferrerlaan 132, te Gent