Francisco Ferrerlaan 132, 9000 Gent

Katrien van dycke

therapeut, coach en trainer, Co-founder van practice the inside

Afgestudeerd als master lichamelijke opvoeding in 2000

Geaggregeerde voor het onderwijs in 2001

Jongerencoach binnen de bijzondere jeugdzorg en het onderwijs 2002- 2018

4-jarige opleiding tot erkend psychotherapeut in de Integratieve Psychologie, afgestudeerd in 2015 aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie.

Erkend ICF coach via Yourcoach

Erkend loopbaanbegeleider via de AIHP

Meerdaagse vormingen in: Psychofysieke weerbaarheidstraining, via Richard Norman Ervaringsleren, via Outward Bound, Herstelgericht werken, via Ligand, ACT-Therapy, Geweldloze communicatie, via Blablabla

Psychodrama, via Moira Verhofstadt

Oplossingsgericht coachen

Naast therapeut/coach eveneens een docent aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie. Psychology-Integration

Als klein meisje was ik al geïntegreerd door verhalen van en over mensen. Later als jongvolwassene kon ik eindeloos luisteren en filosoferen over het leven. Ik was geboeid door keuzes, wendingen, gevoelens en ideeën van anderen. Ik kon vaak elk verhaal een stukje begrijpen en het in onstuimig enthousiasme voor mensen opnemen. Ik vind me in het motto: ” Zeg nooit, nooit.” Een deel van mijn geluk ligt er nu in dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Ik werk op een gelijkwaardig niveau als mens met mensen en voor mensen. Een ander deeltje van mijn geluk vind ik in verbinding met mijn gezin, familie en vrienden.

integratief therapeut

Ik zie mezelf als een integratieve therapeut. Dit wil zeggen dat ik me niet laat inperken tot één bepaalde ideologie of methodiek. Ik geloof oprecht dat er in elke visie iets te zien en dat er van elke mens iets te leren valt. Op die manier speel ik graag in op het gedragsmatige, het denken, het voelen en op het systeem waarin je functioneert. We gaan samen met jou op zoek naar datgene wat voor jou het beste werkt. Dit vormt altijd het uitgangspunt van elke begeleiding.

Ik vind mijn cliënten en hun levensverhaal en vragen heel boeiend, zo kijk ik graag verder dan hun symptomen of eventuele diagnose. Ik hou van afwisseling en ben eerder een generalist dan een specialist en kies dus bewust om me niet te specialiseren in één iets. Het ligt in mijn natuur om kennis te verzamelen en die deel ik dan ook graag. Vaak vertrek ik vanuit een kader omdat ik geloof dat een mens naast voelen ook graag wil begrijpen. Ik wissel in mijn therapie spreken, uitleggen en oefenen met elkaar af. Methodieken of denkkaders die ik graag gebruik zijn

Via gedachten, gevoelens en behoeften leren verbindend en herstellend communiceren. Sociale en communicatie vaardigheden worden met deze methodiek versterkt. Deze methodiek vindt zijn basis terug bij grondlegger M. Rosenberg

Is een combinatie van bewuster leren omgaan met je gedachten, je waarden en je tijd in het hier en nu om van daaruit eigen gewenst gedrag te kunnen uitvoeren.

Werken met jezelf in relatie tot de anderen, op vlak van gezin, familie en generaties. Herkomst, context en opvoeding staan binnen deze methodiek centraal.

Deze werkvorm leert je focussen op je innerlijke wereld via je zintuigen, metaforen en beelden. Als mens hebben we vaak notie van hetgeen we denken en voelen met ons bewuste, maar het is ons onbewuste die een grote impact heeft op ons zijn. Als je graag dingen wilt veranderen aan je gedrag en/of je persoon dan dien je hier dus ook mee aan de slag te gaan.

We vergroten uit wat wel werkt en  laten los wat niet werkt. Voor elk probleem wordt gezocht naar constructieve alternatieven. We gaan samen op zoek naar kleine veranderingen die vaak grote bewegingen teweegbrengen. De focus ligt dus op het versterken van je zelfvertrouwen en het creëren van mogelijkheden in plaats van beperkingen.

De probleemsituatie, stelling of gedachte wordt zichtbaar uitgezet aan de hand van stoelen en/of ander materiaal. Deze wordt opnieuw beleefd vanuit verschillende invalshoeken.

voor wie

Iedereen vanaf 12 jaar, met één of meerdere klachten:

Stress & spanningen, Angst(en), fobieën, hyperventilatie –en/of paniekaanvallen, Slapeloosheid en piekeren, Burn-out, Bore-out, Pesterijen op het werk, Depressie, Lichamelijke pijnen zonder medische oorzaak, Gebrek aan zelfvertrouwen, Rouw –en verliesverwerking, Dwang –en controlegedachten, Traumaverwerking , Zelfmoordgedachten, Jezelf en/of anderen pijn doen (zelfverminking, …), Communicatieve problemen, Relationele problemen (partner, kinderen, collega’s, vrienden, …), Moeilijkheden rond hechting (verlatingsangst, verwerping, aantrekken/afstoten, moeite met loslaten)

Moeilijkheden met uw kinderen op school (Gedragsproblemen, pestproblematiek op en/of buiten school via sociale media, laag zelfbeeld, faalangst, gebrek aan sociale vaardigheden, moeite met de klasgroep en/of vriendenkring, …)Andere psychische klachten.

  • 80€/uur
  • Bij de meeste mutualiteiten terugbetaling mogelijk.
  • uit respect voor mijn tijd en dat van andere cliënten vragen we bij een annulatie binnen de 24u een volledige vergoeding.

integratief coach

Ik zie mezelf als een integratief coach en maak dus graag integraties vanuit verschillende stromingen. Dit wil zeggen dat ik me niet laat inperken tot één bepaalde ideologie of methodiek. Ik geloof oprecht dat in elke visie en dat er van elke mens iets te leren valt. Ik leer dus ook van jou.

Ik luister nieuwsgierig naar je verhaal en ga via vraagstelling en oefeningen op zoek naar je eigen handvaten en antwoorden. Ik begeleid het proces om te onderzoeken wie je zelf bent, wat je oprecht wilt en wat je hiervoor eigenlijk nodig hebt. Iedereen heeft recht om de beste versie van zichzelf te zijn. Het is mijn doel om jou daarbij, zo goed als ik zelf kan, bij te staan.

Enkele methodieken die ik graag in coaching gebruik zijn:

We vergroten uit wat wel werkt en  laten los wat niet werkt. We zetten vooral in op wat er wel is en verleggen dus de focus. De focus ligt dus op het versterken  en het creëren van mogelijkheden in plaats van beperkingen.

We vergroten uit wat wel werkt en  laten los wat niet werkt. We zetten vooral in op wat er wel is en verleggen dus de focus. De focus ligt dus op het versterken  en het creëren van mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Deze werkvorm leert je focussen op je innerlijke wereld via je zintuigen, metaforen en beelden. Als mens hebben we vaak notie van hetgeen we denken en voelen met ons bewuste, maar het is ons onbewuste die een grote impact heeft op ons zijn. Als je graag dingen wilt veranderen aan je gedrag en/of je persoon dan dien je hier dus ook mee aan de slag te gaan.

voor wie

Coaching is ideaal wanneer je vooruit wilt in je leven, wanneer je wil groeien als mens, sociale vooruitgang voor ogen hebt of stappen wil zetten in je carrière. Veelvoorkomende thema’s binnen coaching zijn gerelateerd aan zelfzekerheid, assertiviteit, communicatie, faalangst, perfectionisme, HSP of hoogbegaafdheid. Ook werkgerelateerde thema’s komen aan bod, zoals omgaan met stress, timemanagement, burn-outpreventie, teambuilding, etc. Daarnaast zijn er ook de lichamelijke thema’s, zoals afvallen, gezondheid, sport en voeding.

  • 80€/uur
  • uit respect voor mijn tijd en dat van andere cliënten vragen we bij een annulatie binnen de 24u een volledige vergoeding.